Pariisi politsei on hädas tänavatel pidutsevate noortega

Copy
Pariisis pidutsevad noored.
Pariisis pidutsevad noored. Foto: Gabrielle CEZARD/SIPA / Scanpix

Pariisi politsei lasi laupäeva öösel käiku pisargaasi, et ajada laiali sajad noored, kes olid kogunenud tänavatele pidutsema ega hoolinud koroonapiirangutega kehtestatud öisest liikumiskeelust.

Laupäevaõhtune kogunemine Project X samanimelise 2012. aasta USA filmi järgi tõi kolmandat päeva rahvahulgad Invaliidide sõjamuuseumi esisele muruväljakule.

Noored ei tahtnud kell 23.00 kaugeltki pidu lõpetada ja nii tekkis vastasseis komandanditundi jõustama saabunud politseiga.

Sotsiaalmeediasse postitatud kaadritelt võib näha, kuidas valdavalt maskideta noored ühe auto sisse piiravad, katusele ronivad ja seal hüppavad. Teised pilluvad politseikaubikut pudelitega.

Laupäeva õhtul ajas politsei pidutsejad laiali ka Louvre'i lähedal Tuileries' aias ja Seine'i kallastel. Kolm inimest peeti kinni.

Paljud Pariisi baarid jäid nädalavahetusel esmakordselt pärast piirangute kehtestamist lahti kauemaks kui kella 23-ni.

Kolmapäevast alates tohivad baarid ja restoranid esimest korda pärast oktoobrit teenindada kliente siseruumides. Valitsusel on kavas tühistada üleriigiline komandanditund täielikult 30. juunil.

Ametnikud manitsevad inimesi siiski suhtlusvahemaa reeglite täitmist jätkama, kuigi riik on kolmandast koroonalainest väljumas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles