ÜLEVAADE ⟩ G7 liidrid jagasid tippkohtumisel vaktsiini- ja kliimalubadusi

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Cornwalli G7 tippkohtumise osalejate ühispilt. Vasakult: Justin Trudeau, Charles Michel, Joe Biden, Yoshihide Suga, Boris Johnson, Mario Draghi, Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen ja Angela Merkel.  FOTO: Patrick Semansky / Reuters / Scanpix
Cornwalli G7 tippkohtumise osalejate ühispilt. Vasakult: Justin Trudeau, Charles Michel, Joe Biden, Yoshihide Suga, Boris Johnson, Mario Draghi, Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen ja Angela Merkel. FOTO: Patrick Semansky / Reuters / Scanpix Foto: Patrick Semansky/Reuters/Scanpix

Edela-Inglismaal Cornwallis eile lõppenud G7 tippkohtumise põhiteemad olid koroonaviiruse pandeemia ja kliimaküsimused. Mööda ei vaadanud liidrid ka Hiina kasvavast mõjuvõimust ja Venemaa käitumisest.

G7 ehk Ühendkuningriigi, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapani, USA ja Euroopa Liidu liidrid pidasid maha esimese silmast silma kohtumise üle kahe aasta. Suurim tähelepanu oli koondunud USA presidendile Joe Bidenile, kes saabus kohtumisele sõnumiga, et riik on pärast Donald Trumpi ametiaega tagasi ja valmis katsumustele koos liitlastega vastu astuma.

«Päris nii see ei ole, et maailmal ei ole enam probleeme, kuna USA presidendiks on valitud Joe Biden, aga me saame uue hooga nende probleemide lahenduste kallal tööle hakata. Minu arvates on väga hea, et oleme sellel G7-l konkreetsemaks läinud,» ütles eile ajakirjanikele oma 15. ja viimasel G7 tippkohtumisel osalenud Saksamaa kantsler Angela Merkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles