Nicaraguas võeti kinni veel neli opositsioonitegelast

Copy
Politseinikud Managuas.
Politseinikud Managuas. Foto: CARLOS HERRERA

Nicaragua politsei ja meediakanalid teatasid pühapäeval, et novembri presidendivalimiste eel on kinni võetud veel neli opositsioonitegelast.

Vangistatud on meedia andmetel opositsioonipartei Unamos juhtivliikmed ehk selle president Suyen Barahona Cuan, asepresident Hugo Torres, endine mässuline Dora Maria Tellez ja poliitik Ana Margarita Vigil Guardian.

Politsei teatel uuritakse nelikut seoses tegevusega, mis õõnestab riigi sõltumatust, suveräänsust ja enesemääramist ning õhutab välisriikide sekkumist siseasjadesse.

USA teatas kolmapäeval sanktsioonidest nelja Nicaragua ametniku vastu, kes on president Daniel Ortega lähedased toetajad ja keda süüdistatakse demokraatia õõnestamises ja inimõiguste rikkumistes.

Musta nimekirja pandi ka president Ortega tütar.

«President Ortega tegevus kahjustab rahvast ja viib riigi sügavamale türanniasse,» ütles rahandusministeeriumi välisvarade kontrolli büroo direktor Andrea Gacki.

«USA paljastab jätkuvalt neid ametnikke, kes eiravad kodanike tahet,» sõnas Gacki.

Nicaragua võimud võtsid teisipäeval kinni veel kaks president Ortega võimalikku rivaali 7. detsembri riigipea valimistel. Kokku on praeguseks vahistatud juba neli presidendivalimiste võimalikku kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles