Burkina Faso armee teatas kümne terroristi tapmisest

Copy
Burkina Faso armeepatrull riigi põhjaosas.
Burkina Faso armeepatrull riigi põhjaosas. Foto: MICHELE CATTANI

Burkina Faso armee teatas esmaspäeval kümne terroristi tapmisest riigi põhjaosas korraldatud julgeolekuoperatsioonides islamiäärmuslaste vastu, kes korraldasid kuu alguses Solhani külas veresauna, milles tapeti 132 inimest.

«Lähetatud armeeüksused viisid riigi põhjaosas läbi ulatuslikud luure-, otsingu ja lahinguoperatsioonid,» seisis sõjaväe avalduses.

«Solhani ümbruses korraldatud julgeolekuoperatsioonide käigus neutraliseeriti kümme terroristi. Sealsamas avastati ka isevalmistatud lõhkeseadeldis, mille erimeeskonnad neutraliseerisid,» lisati teadaandes.

Sõjaväe kinnitusel operatsioonid jätkuvad. Piirkonnas tegutsevad terrorirühmitustega Al-Qaeda ja Islamiriik seotud džihadistid.

Relvastatud džihadistid ründasid kuu alguses Yagha provintsis asuvat Solhani küla ja tapsid seal valitsuse info kohaselt vähemalt 132 inimest. Kohalike allikate sõnul sai surma 160 inimest.

ÜRO Julgeolekunõukogu mõistis rünnaku «kõige karmimal viisil» hukka.

«Terrorism kõigis oma vormides ja väljendustes kätkeb üht kõige tõsisemat ohtu rahvusvahelisele rahule ja julgeolekule,» ütlesid nõukogu liikmed avalduses.

Massimõrv leidis aset kõigest mõni nädal pärast seda, kui relvastatud isikud avasid tule ÜRO pagulasameti (UNHCR) ja teiste abiorganisatsioonide sõidukite pihta Dori linna ja Goudoubo laagri vahel, kus majutatakse umbes 12 200 Mali põgenikku ja asüülitaotlejat.

Alates 2015. aastast on Burkina Faso üritanud tulla toime üha sagedamini korraldatud rünnakutega rühmituste poolt, kelle seas on Islami Ja Moslemite Toetusgrupp (GSIM) ja Suur-Sahara Islamiriik (EIGS).

Kolm aastat tagasi islamiäärmuslaste vastaseks võitluseks loodud G5 Saheli ühisjõududes osalevad Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger ja Tšaad ühtekokku kuni 5000 sõjaväelasega.

Kokku on Burkina Fasos islamistlikus vägivallas hukkunud hinnanguliselt 1400 inimest ja miljon on oma kodud maha jätnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles