Nicaragua valitsus õigustas opositsiooniliikmete vahistamisi

Copy
Neljandaks järjestikuseks ametiajaks kandideeriva Nicaragua riigipea Daniel Ortega plakat pealinnas Managuas.
Neljandaks järjestikuseks ametiajaks kandideeriva Nicaragua riigipea Daniel Ortega plakat pealinnas Managuas. Foto: Oswaldo Rivas/AFP/Scanpix

Nicaragua valitsus õigustas esmaspäeval 13 opositsioonitegelase vahistamist, kelle seas neli võimalikku presidendikandidaati, edastasid meediakanalid.

Valitsuse hinnangul on tegemist USA rahastatud võimuanastajatega, kelle eesmärgiks president Daniel Ortega kukutamine.

«Nad peeti kinni süüdistatuna välisriigi sekkumise õhutamises,» edastati ametlikus teadaandes.

Pühapäeval võeti kinni viis opositsioonitegelast, kelle seas neli opositsioonipartei Unamosi liiget.

Viimased vangistatud on meedia andmetel opositsioonierakonna Unamos juhtivliikmed ehk selle president Suyen Barahona Cuan, asepresident Hugo Torres, endine mässuline Dora Maria Tellez ja poliitik Ana Margarita Vigil Guardian.

Politsei teatel uuritakse nelikut seoses tegevusega, mis õõnestab riigi sõltumatust, suveräänsust ja enesemääramist ning õhutab välisriikide sekkumist siseasjadesse.

USA teatas eelmisel kolmapäeval sanktsioonidest nelja Nicaragua ametniku vastu, kes on president Daniel Ortega lähedased toetajad ja keda süüdistatakse demokraatia õõnestamises ja inimõiguste rikkumistes.

Musta nimekirja pandi ka president Ortega tütar.

«President Ortega tegevus kahjustab rahvast ja viib riigi sügavamale türanniasse,» ütles rahandusministeeriumi välisvarade kontrolli büroo direktor Andrea Gacki.

USA on ühtlasi kutsunud rahvusvahelist kogukonda üles kohtlema Nicaragua presidenti Ortegat diktaatorina.

«Rahvusvahelisel kogukonnal ei ole muud valikut, kui kohelda teda diktaatorina,» kirjutas USA kõrgeim diplomaat Ladina-Ameerika küsimustes Julia Chung sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles