Jaapan hakkab väljastama välisreisideks vaktsineerimispassi

BNS
Copy
Jaapan teatas neljapäeval, et hakkab järgmisest kuust väljastama reisida soovivatele jaapanlastele vaktsineerimispasse.
Jaapan teatas neljapäeval, et hakkab järgmisest kuust väljastama reisida soovivatele jaapanlastele vaktsineerimispasse. Foto: AP/Scanpix

Jaapan teatas neljapäeval, et hakkab järgmisest kuust väljastama reisida soovivatele jaapanlastele vaktsineerimispasse.

«Me valmistame ette vaktsineerimistõendite väljastamist neile, kes seda välisriikide külastamiseks vajavad,» lausus valitsuse pressiesindaja Katsunobu Kato ajakirjanikele.

Tõend saab olema paberil, mitte digitaalne, ning seda hakkavad järgmisel kuul välja andma kohalikud võimud, märkis ta.

Euroopa Liit töötab digitaalsete vaktsineerimispasside väljastamise nimel selleks suveks, et saada tagasi hädavajalikud turistid, ning osa EL-i riike kavatseb hakata välja andma passe riiklikul tasandil.

EL-i nõndanimetatud roheline tõend sisaldab teavet selle kohta, kas isik on vaktsineeritud või on Covidit põdenud, andnud negatiivse testi ja paranenud.

Möödunud kuul teatas Washington, et kaalub spetsiaalset dokumenti vaktsineeritud ameeriklastele, kes välismaale tahavad sõita.

Kuid see idee on on leidnud mõnes paigas kahtleva vastuvõtu. Konservatiivsetes USA osariikides nagu Florida ja Texas nähakse vaktsineerimist tõendavates reisidokumentides inimeste põhiõiguste rikkumist.

Jaapanis on ettevõtete ametnikud tundnud suurt huvi vaktsineerimisdokumendi vastu, mis aitaks neil taastada ärireisid.

Jaapanis algas pookimine suhteliselt aeglaselt, kuid on viimastel nädalatel hoogustunud. Vaid kuus protsenti elanikkonnast on hetkel täiesti vaktsineeritud.

Riigi piirid on suletud pea kõigile välismaalt saabujatele, kuigi reegleid leevendatakse 23. juulil algavate Tokyo olümpiamängude ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles