Alates läinud nädalast on sajad, mõnel päeval ka tuhanded kirkade-labidatega varustatud inimesed üle Lõuna-Aafrika Vabariigi tormanud maalapile riigi idaosas KwaZulu-Natali provintsis asuva KwaHlathi küla külje alla – põhjuseks sealt leitud teemandisarnased tundmatud kivikesed. Postimehe toimetus heidab fotode abil pilgu  lõuna-aafriklasi vallanud teemandipalavikule ning teistele möödunud nädala meeldejäävamatele fotodele maailma eri paigust.

Esimesed kivikesed leidis üks karjapidaja. Kui fotod ja videod tema avastusest hakkasid internetis levima, puhkes riigis teemandipalavik.

Üks KwaHlathisse kihutanutest oli Mendo Sabelo, kes näitas peotäit tillukesi kivikesi Reutersi ajakirjanikule. «See tähendab, et meie elu muutub, sest kellelgi polnud korralikku töökohta, ma teen juhutöid. Kui ma nendega koju naasin, oli pere ülirõõmus,» rääkis 27-aastane kahe lapse isa uudisteagentuurile.

Töötu Skhumbuzo Mbhele lisas: «Ma polnud enne oma elus ei näinud ega puudutanud teemanti. See on mu esimene kord seda siin katsuda.»

Rõõm vääriskivide leidmisest võib aga jääda neid innukalt kaevama asunud inimestele üürikeseks.

Kommentaarid
Copy