Jahimehed lasid Jaapani linnatänavail märatsenud pruunkaru maha

BNS
Copy
Karu
Karu Foto: AFP/SCANPIX

Jahimehed lasid reedel Põhja-Jaapani linnas maha pruunkaru, kes oli mõnda aega linna peal möllanud, vigastades nelja inimest ning põhjustades segadust tiheda liiklusega teedel.

Sapporo linnavõimud säutsusid Twitteris, et karu on hävitatud ning kohalik televisioon kinnitas, et jahimehed lasid ta maha.

Varem näitasid uudistes avaldatud ülesvõtted, kuidas karu tänaval müttab ning käib sõjaväekasarmu väravaid kraapimas. Üks sõdur sai karu märatsemise tõttu linnas ka vigastada.

Teist ohvrit ründas pruunkaru televisioonis avaldatud ülesvõtte järgi selja tagant ning kannatanu tuli kanderaamil ära viia.

Telejaama NHK teatel pandi linnas karu märatsemise pärast koole kinni, samuti jäeti ära mitu kohalikku lendu.

«Pruunkaru on rünnanud ja vigastanud kokku nelja inimest, sealhulgas ühte sõjaväelast. Avaldame neile siirast kaastunnet,» teatas valitsuse kõneisik Katsunobu Kato.

Ta teatas ka, et sündmuskohale tulid olukorda lahendama Sapporo linna, Hokkaido politsei, kohaliku jahiseltsi ja teiste asjassepuutuvate asutuste ametnikud.

Jaapani karuühing on hoiatanud, et metsades elavad mesikäpad jõuavad toidu otsimisel üha enam inimasustusega piirkondadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles