Kaczyński: suur küberrünnak Poolale tehti Venemaalt (2)

Copy
Poola parempoolse võimupartei Seadus ja Õiglus (PiS) juht Jarosław Kaczyński.
Poola parempoolse võimupartei Seadus ja Õiglus (PiS) juht Jarosław Kaczyński. Foto: RADEK PIETRUSZKA / EPA / SCANPIX

Poola tipppoliitikute vastu tänavu tehtud suur küberrünnak korraldati Venemaalt, ütles reedel Poola parempoolse võimupartei Seadus ja Õiglus (PiS) juht, asepeaminister Jarosław Kaczyński.

«Meie teenistuste ja liitlaste salateenistuste analüüsid lubavad meil ühemõtteliselt öelda, et see küberrünnak tehti Vene Föderatsiooni territooriumilt,» ütles Kaczyński ja lisas, et rünnak mõjutas «kõrgeid ministreid».

«Küberrünnaku sihtmärgiks olid tippametnikud, ministrid ja seadusandjad erinevatest erakondadest.»

Poola seadusandjad arutasid kolmapäeval küberrünnakut suletud uste taga.

Läinud nädalal tungiti Poola vaktsineerimisjuhi Michal Dworczyk erameilikontosse. Osa e-kirju avaldati hiljem sõnumirakenduses Telegram.

Dworczyk eitas kohaliku meedia teateid, et tema erameilil oli salajasi riigidokumente, öeldes et osa avaldatud infost ja meilidest on võltsitud.

«Sõnumite süntaks ja keelekasutus, aga ka avaldatud failide metaandmed osutavad, et selle materjali võisid ettevalmistada ja koostada vene keele kõnelejad,» ütles ta läinud nädalal.

Kaczyński sõnul oli rünnaku eesmärk Poolat destabiliseerida.

Poola ja Venemaa vahel on pingeid põhjustanud muu hulgas Krimmi annekteerimine ja Venemaa toetus Valgevene liidrile Aleksandr Lukašenkale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles