ÜLEVAADE ⟩ Umbusaldatud Löfven võib saada võimaluse Rootsit edasi tüürida

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Rootsi peaminister Stefan Löfven (keskel) kõnnib eile pärast umbusaldushääletuse kaotamist Stockholmis parlamendihoone juurest minema.
Rootsi peaminister Stefan Löfven (keskel) kõnnib eile pärast umbusaldushääletuse kaotamist Stockholmis parlamendihoone juurest minema. Foto: Nils Petter Nilsson/TT News Agency/Reuters/Scanpix

Kuigi Rootsi parlament avaldas eile peaminister Stefan Löfvenile umbusaldust, pole sugugi võimatu, et ta jätkab valitsuse eesotsas, sest kriisi esile kutsunud Vasakpartei on valmis teda taas toetama, kui saab oma tahtmise tüliõunaks osutunud üürituru reformi suhtes.

Löfven ise polnud eile valmis ütlema, kas tema juhitava Sotsiaaldemokraatliku Partei ja roheliste vähemusvalitsus astub tagasi, avades tee uutele koalitsioonikõnelustele, või kuulutab ta välja erakorralised valimised.

«Valitsusel on nüüd üks nädal aega. Peame kõnelusi oma koostööparteidega ning vaeme eri koosseisudes, milline tee valida. Minu peamine fookus on alati olnud, on ja jääb olema teha seda, mis on parim Rootsile,» lausus Löfven pressikonverentsil.

Umbusaldusavalduse kutsus esile valitsuse ja selle parempoolsete tugierakondade Keskpartei ja Liberaalide koostööleppes sisalduv plaan lasta uusehitistes üürihinnad vabaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles