Anonymous avaldas FBI ja Scotland Yardi konverentskõne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Scotland Yardi peakorterile.
Vaade Scotland Yardi peakorterile. Foto: SCANPIX

Häkkerite rühmitus Anonymous pani reedel korrakaitsjad piinlikku olukorda ning avaldas konverentskõne Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ja Briti Scotland Yardi uurijate vahel, kes arutasid rühmituse tabamist.

FBI kinnitas YouTube’is ja teistel võrgukülgedel avaldatud 17 minuti pikkuse lõigu ehtsust ning ütles, et see oli mõeldud ainult korrakaitseametnikele ja hangiti ebaseaduslikult.

Lisaks audioklipile avaldas Anonymous ka ühe FBI agendi elektronkirja, kus ta kutsub Euroopa korrakaitseagentuure osalema konverentskõnes, et arutada Anonymouse, Lulzseci, Antiseci ja teiste fraktsioonidega seotud pooleliolevaid juurdlusi.

Kiri saadeti Briti, Prantsuse, Saksa, Iiri, Hollandi ja Rootsi korrakaitseorganitele, kuid kõnes tutvustavad end vaid FBI ja Scotland Yardi töötajad.

Anonymous avaldas Twitteris koos klipi lingiga teate, et FBId «võib-olla huvitab, kuidas me oleme saanud juba mõnda aega nende sisesuhtlust pidevalt lugeda».

FBI andmeil ühtegi agentuuri arvutisüsteemi tungitud ei ole.

Konverentskõnes mainitakse nimeliselt vaid Jake Davist ja Ryan Clearyt – kahte Briti teismelist, kes mullu häkkimise eest vahistati. Ülejäänud nimed on lindil piiksudega varjatud.

Üks kõnes osalenud britt mainib ka uurimise all olevat kasutajat nimega tehwongz.

«Ta on 15-aastane, kes teeb seda põhimõtteliselt lihtsalt tähelepanu pärast ja on paras idioot,» ütles ta ja nimetas kahtlusalust «ilgeks tüütuseks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles