Briti mees andis 10 kuud järjest positiivse koroonaproovi

Copy
Koroona kiirtest. Foto on illustratiivne.
Koroona kiirtest. Foto on illustratiivne. Foto: Via Www.imago-images.de / Scanpix

72-aastane Briti mees andis 10 kuud järjest positiivse koroonaproovi ning seda peetakse pikimaks teadaolevaks katkematuks nakatumiseks, ütlesid teadlased neljapäeval.

Dave Smith, pensionil sukeldumisinstruktor Lääne-Inglimaalt Bristolist, on andnud 43 korda positiivse koroonaproovi, olnud seitse korda haiglas ja oma matusteks kõik juba paika pannud.

«Olen endaga lõpparve teinud, kutsunud perekonna kokku, teinud kõigiga rahu ja jätnud hüvasti,» jutustas mees BBC televisioonile.

Abikaasa Linda on olnud mehega koos kodus karantiinis.

«Me oleme juba palju kordi mõelnud, et sellest ta enam välja ei tule. See on olnud põrgulik aasta,» ütles Linda.

Bristoli ülikooli nakkushaiguste konsultant Ed Moran tõdes, et Smithi organismis on olnud kogu aeg aktiivne viirus.

«Me tõestasime seda nii, et saatsime viiruseproovi ülikooli partneritele, kes suutsid seda kasvatada, mis tähendas, et see ei olnud lihtsalt PCR-testile reageeriv jääkprodukt, vaid tegelikult aktiivne, elujõuline viirus,» seletas ta.

Smith sai lõpuks terveks USA biotehnoloogiafirma Regeneron sünteetiliste antibiootikumide kokteiliga, mille kasutaimiseks Suurbritannias ei ole ametlikku luba, kuid mida talle anti kaastundest.

Juunis avaldatud kliiniliste katsete tulemused näitavad, et see ravi vähendas suremust raskete koroonapatsientide hulgas, kes ei suutnud ise tugevat immuunvastust tekitada.

«Nagu oleks elu tagasi saanud,» ütles Smith, kes tunnistati terveks 45 päeva pärast Regeneroni ravikuuri algust ja 305 päeva pärast esimest nakatumist.

Esimese negatiivse testi tähistamiseks avasid nad Lindaga šampanjapudeli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles