Briti tervishoiuminister rikkus nõunikuga suudeldes viirusereegleid (1)

Copy
Briti terviseminister Matt Hancock ja Gina Coladangelo.
Briti terviseminister Matt Hancock ja Gina Coladangelo. Foto: AFP/SCANPIX

Briti tervishoiuminister Matt Hancock tunnistas täna, et vedas inimesi alt, kui oli selgunud, et tal oli armulugu oma lähedase nõunikuga, kelle ta mullu salaja tööle võttis.

Opositsioonierakonnad nõudsid Hancocki tagasiastumist pärast seda, kui ajaleht The Sun avaldas turvakaamera fotod, millelt on näha Hancocki 6. mail oma kabinetis suhtlusvahemaa reegleid rikkudes nõunikuga suudlemas.

«Nõustun, et rikkusin suhtlusvahemaa reegleid. Vedasin inimesi alt ja mul on väga kahju,» teatas Hancock avalduses, kinnitades, et jätkab ametis.

«Keskendun töötamisele, et püüda riik sellest pandeemiast välja tuua ja oleksin tänulik sel isiklikul teemal mu perele antud privaatsuse eest,» ütles ta.

ÜK suurim opositsioonierakond, Tööpartei, ütles samuti, et valitsus peab vastama küsimustele Gina Coladangelo varjatud palkamise kohta Hancocki nõunike meeskonda. Coladangelo on endine lobist ja nii tema kui Hancock on abielus.

Downing Street küsimust kohe ei kommenteerinud, kuid transpordiminister Grant Shapps ütles, et Coladangelo pidi töökoha saamiseks tegema läbi «uskumatult karmi» protsessi.

«Selleni pole mingit otseteed, nagu igaüks, kes on kuidagi kokku puutunud avalikku teenistusse tööle saamisega, teab,» ütles ta telekanalile Sky News.

Shapps kolleegi «täiesti isiklikku» küsimust rohkem ei kommenteerinud.

Eelmisel nädala tõrjus Hancock kriitikat koroonaviiruse pandeemiaga toimetuleku osas pärast seda, kui tulid avalikuks eraviisilised WhatsAppi sõnumid, milles peaminister Boris Johnson kirjeldas teda «lootusetuna».

Varem on Hancocki süüdistatud ka Boris Johnsonile valetamises ja lepingu sõlmimises selleks mitte sobiva isikuga, kes oli aga Hancocki sõber.

Lisaks esitati küsimusi ka tema osaluse kohta pereettevõttes, mis võitis mullu Hancocki ministeeriumi haldusalas oleva koroonaviirusega seotud hanke.

2020. aasta mais astus valitsuse nõuandvast kogust pärast suhtlusvahemaa nõuete rikkumist tagasi teadlane Neil Ferguson. Ajakirjanduse teatel lubas ta naisel, kes oli väidetavalt tema «armuke» end oma kodus külastada.

Kuid kui Boris Johnsoni toonane nõunik Dominic Cummings rikkus rangeid lukustusmeetmeid, et reisida riigi ühest otsast teise, keeldus peaminister teda vallandamast. Cummingsi tegevus pälvis avalikkuse suure meelepaha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles