Jalgpalli EM-i võõrustava Peterburi koroonanäidud on laes (2)

Copy
Soome fännid kaasa elamas eelmisel nädalal Peterburis toimunud Soome vs. Venemaa mängule.
Soome fännid kaasa elamas eelmisel nädalal Peterburis toimunud Soome vs. Venemaa mängule. Foto: Emmi Korhonen via www.imago-images.de

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlusi võõrustav Venemaa suuruselt teine linn Peterburi teatas laupäeval suurimast ööpäevasest koroonaohvrite arvust, mis on alates pandeemia algusest aset leidnud.

Ametlikel andmetel suri Peterburis viimase 24 tunni jooksul 107 Covid-19 haiget. Seda on rohkem, kui üheski teises Vene linnas on koroonaohvreid ööpäeva jooksul loendatud.

Peterburis nakatus viirusega ka kümneid Soome jalgpallisõpru, kes sõitsid kaasa elama Soome-Belgia matšile, mille soomlased Peterburis kaotasid.

Kokku on Neevalinnas seni peetud kuus Euroopa meistrivõistluste mängu ja eeloleval reedel peaks seal toimuma veerandfinaalkohtumine.

Koroonaviiruse uus kiire puhang sai Venemaal alguse juuni keskel ja see on seotud Indiast alguse saanud kiirelt nakkava delta variandiga.

Riigis tervikuna registreeriti laupäeval 21 665 uut viirusejuhtu, mis on suurim ühe ööpäeva nakatumiste arv alates jaanuarist.

Samuti teatati laupäeval kokku 619 koroonasurmast, mis on suurim näitaja alates eelmise aasta detsembrist. Kokku on viirus ametlikel andmetel nõudnud Venemaal 132 683 inimelu.

Vene terviseametnikke on süüdistatud koroonanumbrite pisendamises. Statistikaamet Rosstat teatas aprillis, et laiema määratluse järgi on riigis alates pandeemia algusest olnud vähemalt 270 000 koroonaga seotud surma.

Vaktsineerimise andmeid koondava Gogovi veebiportaali järgi on reedese seisuga Venemaa umbes 146 miljonist elanikust saanud vähemalt esimese vaktsiiniannuse 21,2 miljonit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles