Myanmaris põletati enam kui poole miljardi dollari eest uimasteid

Copy
Uimastite põletamine Myanmaris.
Uimastite põletamine Myanmaris. Foto: AP/Scanpix

Myanmari võimud põletasid täna enam kui poole miljardi USA dollari väärtuses konfiskeeritud narkootikume, ent samal ajal on smugeldajad jõudnud ekspertide hinnangul kohaneda kõigi Covid-19 piirangutega.

Rahvusvahelisel uimastivastasel päeval põletati Myanmari ärikeskuses Yangonis suures koguses kanepit, metamfetamiini, heroiini, ketamiini ja tramadooli.

Tseremoniaalne uimastite hävitamine toimus ka suuruselt teises linnas Mandalays ning Shani osariigis Taunggyis, kinnitas politsei narkotõrjeosakond.

Kokku põletati kolmes linnas narkootikume 668 miljoni dollari väärtuses, sealhulgas 224 miljonit metamfetamiini tabletti.

ÜRO kinnitas selle kuu alguses, et Covid-19 põhjustatud reisipiirangutest hoolimata on metamfetamiiniturg Ida- ja Kagu-Aasias jätkuvalt laienenud.

Myanmari rahutu Shani osariik on peamine narkoallikas, kust smugeldatakse meelemürgid enamasti edasi rikkamatesse riikidesse nagu Austraalia või Jaapan.

ÜRO hoiatas probleemi süvenemise eest seoses sellega, et Myanmari majandus on pärast sõjaväelisele riigipöördele järgnenud rahutusi vähikäigul.

Nõndanimetatud kuldse kolmnurga narkopiirkond Myanmari, Laose ja Tai piirialal on olnud aastakümneid Kagu-Aasia tulusa uimastiäri keskus.

Myanmari moonidega kaetud mägialad on olnud heaks asukohaks salalaboritele, kuhu on võimalik pea kontrollimatult Hiinast lähteaineid toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles