LAV-i uue koroonapuhangu taga on viiruse delta variant

Copy
Koroonaviirus.
Koroonaviirus. Foto: Shutterstock

Kiiresti nakkav koroonaviiruse delta variant on põhjustanud Lõuna-Aafrika Vabariigis uue nakatumislaine, kinnitasid valitsus ja teadlased laupäeval.

Aafrika kõige suurema koroonalevikuga riigis loendati laupäeval 18 762 uut nakatumist ööpäeva jooksul, mis on kõrgeim näitaja alates jaanuarist. Kokku on riigis registreeritud 1 895 905 koroonajuhtu, millest 59 621 on lõppenud surmaga.

«Oleme pandeemia eksponentsiaalses faasis, kus numbrid lihtsalt kasvavad väga-väga kiirelt ja kasv jätkub ka järgnevate nädalate jooksul,» ütles virtuaalsel pressikonverentsil Tulio de Oliveira Lõuna-Aafrika genoomiseire võrgustikust.

Valitsuse Covid-19 nõuandekomitee juht Koleka Milisana rõhutas, et vaja läheb rangemaid viirusepiiranguid ja need tuleb kehtestada väga kiirelt.

Koroonaviiruse delta variant ehk B.1.617.2 tuvastati esimest korda Indias. See tüvi on põhjustanud nakkuse leviku kasvu näiteks Inglismaal just vaktsineerimata inimeste seas. Inglismaal on delta variant muutunud domineerivaks tüveks.

Maailma Terviseorganisatsiooni WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus ütles reedel, et nüüdseks on kõige nakkavam koroonaviiruse variant jõudnud juba rohkem kui 85 maailma riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles