Briti terviseminister astus koroonareeglite rikkumise pärast tagasi

Copy
Briti terviseministri ametist tagasi astunud Matt Hancock.
Briti terviseministri ametist tagasi astunud Matt Hancock. Foto: MATT DUNHAM / AFP / Scanpix

Briti terviseminister Matt Hancock pani laupäeval ameti maha seoses paljastustega, mille kohaselt rikkus ta armuloo ajal oma lähedase nõunikuga koroonaviiruse piiranguid.

Suurbritannia pandeemiavastast võitlust, eelkõige vaktsineerimiskampaaniat juhtinud Hancock teatas lahkumisest kirjas peaminister Boris Johnsonile, korrates oma varasemat vabandust.

«Me võlgneme pandeemiale nii palju ohverdanud inimestele aususe, kui me neid alt veame, nagu mina olen reegleid rikkudes teinud,» kirjutas ta.

Opositsioonierakonnad nõudsid Hancocki tagasiastumist pärast seda, kui ajaleht The Sun avaldas turvakaamera fotod, millelt on näha Hancocki 6. mail oma kabinetis suhtlusvahemaa reegleid rikkudes nõunikuga suudlemas.

Eelmisel nädala tõrjus Hancock kriitikat koroonaviiruse pandeemiaga toimetuleku osas pärast seda, kui tulid avalikuks eraviisilised WhatsAppi sõnumid, milles peaminister Boris Johnson kirjeldas teda «lootusetuna».

Varem on Hancocki süüdistatud ka Boris Johnsonile valetamises ja lepingu sõlmimises selleks mitte sobiva isikuga, kes oli aga Hancocki sõber.

Lisaks esitati küsimusi ka tema osaluse kohta pereettevõttes, mis võitis mullu Hancocki ministeeriumi haldusalas oleva koroonaviirusega seotud hanke.

2020. aasta mais astus valitsuse nõuandvast kogust pärast suhtlusvahemaa nõuete rikkumist tagasi teadlane Neil Ferguson. Ajakirjanduse teatel lubas ta naisel, kes oli väidetavalt tema «armuke» end oma kodus külastada.

Kuid kui Boris Johnsoni toonane nõunik Dominic Cummings rikkus rangeid lukustusmeetmeid, et reisida riigi ühest otsast teise, keeldus peaminister teda vallandamast. Cummingsi tegevus pälvis avalikkuse suure meelepaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles