Prantslannat süüdistatakse elektritõukerattaga surma põhjustamises

Copy
Elektritõukeratas. Foto on illustreeriv.
Elektritõukeratas. Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

Noor prantslanna sai süüdistuse surma põhjustamises raskendavatel asjaoludel, sest sõitis arvatavalt elektritõukerattaga otsa jalakäijale, kes paar päeva hiljem saadud vigastustesse suri.

Raskendavaks asjaoluks peetakse sündmuskohalt pagemist. Ohver oli õnnetuse hetkel jalutamas jalakäijatele mõeldud teeosal, kui kahe inimesega elektritõukeratas talle tagant sisse sõitis. Ohver oli Pariisis elav 32-aastane itaallanna.

Elektritõukerattaid kasutatakse Pariisis palju ja linna elanikud on väsinud nende omanike hooletust sõidustiilist. Õnnetus toimus paari nädala eest ja on tekitanud arutelu, kas elektritõukerattad peaksid Pariisis üldse lubatud olema.

Ametlikult ei tohi elektritõukerattaid Pariisis kõnniteedel kasutada ja nendega tohib sõita vaid üks inimene korraga. Tõukerataste suurim piirkiirus on määratud 20 kilomeetrit tunnis ning kõnniteedele neid parkida ei või. Kuid järelevalve pole kuigi range ja paljud tõukerataste kasutajad kas ei hooli reeglitest või pole neist teadlikud.

Kindlustusfirma Axa tütarettevõtte küsitlusest selgus, et pea neljandik elektritõukerattaga sõitjatest tunnistas, et sõidab rattaga kõnniteedel. Kaks kolmandikku tunnistas, et sõidab valgusfooride alt läbi vilkuva rohelise tulega.

Prantsusmaa liiklusohutusameti statistika andmeil sai mullu elektritõukeratta või teiste sarnaste elektriliikuritega seotud õnnetustes viga kokku 78 jalakäijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles