Lõuna-Aafrika Vabariigis karmistati koroonapiiranguid

BNS
Copy
Cyril Ramaphosa
Cyril Ramaphosa Foto: EPA/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigis karmistati koroonapiiranguid seoses koroonaviiruse delta variandiga nakatumiste arvu kiire kasvuga, teatasid pühapäeval võimuesindajad.

Viirusevariant tuvastati esmakordselt Indias.

Pühapäeval kehtestas president Cyril Ramaphosa kaheks nädalaks riigile uued piirangud. Muu hulgas keelas president tavapäraselt ära alkoholi müümise ja kõik koosviibimised. Erandiks on vaid matused, kuid ka seal on ülempiiriks kehtestatud 50 inimest.

Lähinädalatel on restoranidel lubatud toitu müüa ainult kaasavõetavate portsjonitena või neid koju toimetades.

Öist liikumiskeeldu pikendatakse ühe tunni võrra ehk see kehtib kella üheksast õhtul neljani hommikul. Kõik koolid peavad olema reedeks suletud.

Koroonapiirangud on nüüd üleriigiliselt seatud teisele tasemele, millest järgmine tähendab juba kõikide meetmete rakendamist.

Ramaphosa sõnul tegutsevad riigi tervishoiuasutused toimivuse piiridel ja puudu on eriti intensiivravivõimalustest.

Prognoositakse, et praegune kolmas nakatumislaine saab olema varasematest palju hullem. Lõuna-Aafrikas on registreeritud kokku üle 1,9 miljoni nakatumise ja koroonaviiruse tagajärjel on surnud 59 900 inimest. Aafrika kõige suurema koroonalevikuga riigis loendati laupäeval 18 762 uut nakatumist ööpäeva jooksul, mis on kõrgeim näitaja alates jaanuarist.

«Oleme laastava viiruselaine haardes. Kõik viitab sellele, et kolmas laine on tõenäoliselt eelkäijatest hullem,» tõdes Ramaphosa.

Maailma Terviseorganisatsiooni WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus ütles reedel, et nüüdseks on kõige nakkavam koroonaviiruse variant jõudnud juba rohkem kui 85 maailma riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles