Põhja-Korea meedia: Kimi kõhnumine murrab rahva südame (1)

Copy
Põhja-Korea liider Kim Jong-un võimupartei keskkomitee istungil 2021. aasta veebruaris.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un võimupartei keskkomitee istungil 2021. aasta veebruaris. Foto: KRT / Scanpix

Põhja-Korea riigitelevisioon andis eelmisel nädalal eetrisse tavakodaniku kommentaari riigi juhi Kim Jong-uni kõhnumise kohta, mis tema sõnul murrab inimeste südame.

Tegemist oli harukordse juhtumiga riigis, kus riigijuhi tervise ja eraelu avalik arutamine on täielik tabu. Analüütikute hinnangul näitab see, et võimud püüavad kasutada Kimi kaalulangust lojaalsuse tugevdamiseks režiimi suhtes.

Rahvusvaheliselt jälgitakse Kimi tervislikku seisundit tähelepanelikult, kuna tema ootamatu surm võiks tuua kaasa võimuvõitluse.

Kim on olnud pikka aega ülekaaluline ning viimastel aastatel on tema kaal üha kasvanud. Kuid viimasel ajal riikliku uudisteagentuuri KCNA ja riigitelevisiooni avaldatud fotodel paistab Põhja-Korea liider tunduvalt saledam.

Eelmisel nädalal riigitelevisioonis eetrisse antud uudislõigus kurtis pealinna Pyongyangi anonüümne elanik, et kogu riik on Kimi «kõhnumise tõttu murest murtud».

«Meie austatud peasekretäri kõhnumine murrab rahva südame,» ütles mees tele-eetris. «Kõik räägivad, kuidas neil pisarad silmi tõusevad.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles