Tai Phuketi saarele jõudsid esimesed karantiininõudeta turistid

Copy
Lennukit esimeste välisturistidega pärast taasavanemist tervitati Phuketi lennuväljal veekahuritega.
Lennukit esimeste välisturistidega pärast taasavanemist tervitati Phuketi lennuväljal veekahuritega. Foto: AFP/SCANPIX

Tai Phuketi kuurortsaarele jõudsid täna esimesed rahvusvahelised reisijad uue karantiinivaba korra alusel, ehkki oma turismitööstust taaskäivitada üritav riik elab parasjagu läbi oma seni kõige hullemat koroonaviiruse puhangut.

Turism moodustab umbes viiendiku Tai majandusest ja koroonaviiruse pandeemia on käivitanud riigi kõige hullema majanduskriisi alates 1997. aasta Aasia rahanduskriisist.

Kuningriik loodab turismisektorit taaselustada läbi niinimetatud Phuketi liivakasti – mudeli, mille järgi võivad vaktsineeritud reisijad kuurorti külastada karantiini läbimata.

Neljapäeval maandusid saarel, mille rannad on alates pandeemia puhkemisest võrdlemisi hüljatud olnud, 249 reisijat Iisraelist, Araabia Ühendemiraatidest, Katarist ja Singapurist.

Karantiinivaba kord käivitati ajal, mil Tai on kimpus oma kõige hullema Covid-19 lainega, seejuures valmistab muret viiruse alfa ja delta tüvede tuvastamine.

Riigis on kinnitust leidnud ühtekokku 259 301 nakkusjuhtu.

Phuket on jäänud aga viirusest võrdlemisi puutumata, kuna Tai on karantiinivaba reisimise eel käivitanud massilise vaktsineerimiskampaania ja vähemalt ühe vaktsiiniannuse on saanud 70 protsenti kohalikest elanikest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles