Putin lubas aidata tasuda liigsuure rahvahulga tõttu määratud trahvi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Volodja alatiseks!» ehk Vladimir Putin alatiseks võimule.
«Volodja alatiseks!» ehk Vladimir Putin alatiseks võimule. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin lubas osaleda trahvi maksmisel, kuna Poklonnaja mäele kogunenud rahvahulk ületas linnavõimude lubatu.

«Mis aga puudutab aga rahatrahvi, siis ärgu organisaatorid muretsegu, kuna olen valmis andma panuse ja solidaarselt koos nendega võtma seaduse ees vastutuse. Olen veendunud, et korraldajad ise ei osanud oodatagi sellist rahvamassi, mis tuli vastavalt üleskutsele väljakule,» ütles valitsusjuht RIA Novosti vahendusel.

Siseministeerium oli varem teatanud, et «oranžide vastasest miitingust» võttis osa umbes 138 000 inimest, aga mitte 15 000 nagu avaldusel. Seoses sellega otsustas Moskva linnavõim nõuda korraldajatelt sisse trahvi seaduseparagrahvi järgi, mis puudutab miitingute ja pikettide korraldamist.

Moskva linnapea Sergei Sobjanin oli pärast rahvakogunemist helistanud Putinile ja teatanud, et Poklonnajal aset leidnud aktsioonist võttis osa 190 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles