Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teatel on Euroopas üle kahe kuu languses olnud koroonaviirusse nakatumine taas tõusul ja valvsuse kaotamine võib tuua uue laine. Ühendkuningriigis, kus nakatumine on kiirelt kasvanud, lubavad aga võimud paari nädala pärast enamiku piiranguid kaotada.

«Läinud nädalal kasvas juhtumite arv kümme protsenti, kantuna suurenenud läbikäimisest, reisimisest, kogunemistest ja suhtluspiirangute lõdvenemisest,» ütles WHO regionaaldirektor Hans Kluge. «WHO Euroopa piirkonnas tuleb uus laine, kui me valvsaks ei jää.»

Kluge sõnul on uue tõusu taga koroonaviiruse delta variant, mis on asunud alfat kiiresti välja tõrjuma. Euroopa Haiguste Ennetuse ja Kontrolli Keskuse (ECDC) hinnangul võib delta variant kui teistest levivatest tüvedest nakkavam moodustada augusti lõpuks 90 protsenti kõigist nakkusjuhtudest.

Ühendkuningriigi peaminister Boris Johnson kinnitas täna Sunderlandi külastades veendunult, et paljud veel alles jäänud koroonapiirangud tühistatakse riigis 19. juulil, nagu varem kavandatud. Samas pole selgust, millised muudatused tehakse maski kandmise, vahemaa hoidmise, reisimise ja koolilaste kogunemise reeglitesse.

Kommentaarid (1)
Copy