Panetta rahustas Euroopa liitlasi kaitsekulude vähendamise osas

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton, kaitseminister Leon Panetta ja NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen (paremal) Münchenis.
USA välisminister Hillary Clinton, kaitseminister Leon Panetta ja NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen (paremal) Münchenis. Foto: SCANPIX

USA kaitseminister Leon Panetta kinnitas täna Euroopa liitlastele, et Washington panustab kaitsekulude vähendamisest hoolimata jätkuvalt nende julgeolekusse.

Ehkki USA kavatseb neljast Euroopas dislotseeruvast lahingbrigaadist kaks ehk umbes 7000 sõdurit ära tuua, jääb Euroopasse ikkagi veel 37 000 Ühendriikide sõdurit, ütles Panetta Müncheni julgeolekukonverentsil.

«Meie sõjaline jalajälg Euroopas jääb suuremaks kui ükskõik mis maailma piirkonnas,» rääkis USA kaitseminister.

«Ühendriikidele pole ülioluline ainult Euroopa rahu ja heaolu, vaid Euroopa on endistviisi meie peamine partner sõjalistes operatsioonides ja diplomaatias üle kogu maailma. Sellest andis tunnistust möödunud aasta Liibüas ja argipäev Afganistanis,» lisas ta.

USA tahab järgmise kümne aastaga hoida kaitsekuludelt kokku 487 miljardit dollarit.

Mainekas Müncheni julgeolekukonverents keskendus tänavu kaitsevõime säilitamisele eelarvekärbete valguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles