FOTOD ⟩ «Ei tunnusta Ameerika seadusi»: USA politsei vastasseis hambuni relvastatud meestega viis 11 arestini (1)

Copy

USA Massachussettsi osariigis sundis tunde väldanud vastasseis hambuni relvastatud meeste ja politsei vahel osaliselt sulgema idaranniku suurima maantee ning viis 11 inimese vahistamiseni, teatas osariigi politsei.

Mehed kandsid politsei andmeil muu hulgas taktikalisi veste ja kehakaameraid ning olid relvastatud automaarelvade ja püstolitega. Mehed olevat öelnud end sõitvat Rhode Islandilt Maine'i väljaõppele.

Politseikolonel Christopher Mason ütles pressikonverentsil, et ei olnud teadlik rühmituse mingitest konkreetsetest nõudmistest ning läbirääkijad püüdsid neilt rohkem teada saada.

Kaks kahtlusalust on toimetatud haiglasse, kuid politsei sõnul nende eelneva seisundi tõttu, millel polnud midagi pistmist vastasseisuga.

Mason märkis, et kahtlusalused alistusid pärast seda, kui politsei taktikalised üksused nad soomustatud sõidukitega ümber piirasid.

Vastasseis sulges hommikul osa lõuna-põhjasuunalisest maanteest Interstate-95, põhjustades suuri liiklusummikuid 4. juuli pühade nädalavahetuse ajal. Võimude andmeil on maantee nüüd taas avatud ning siseruumides püsimise korraldus Wakefieldis ja Readingis tühistatud.

Vastasseis algas kell kaks öösel, kui politsei märkas, et kaht autot, millel ilmselt oli kütus otsa saanud, veeti ohutulede vilkudes slepis mööda I-95 maanteed.

Vähemalt osa kahtlusalustest olid sõjaväelises riietuses ning relvastatud automaatrelvade ja püstolitega, rääkis Mason. Ta lisas, et nad olid väitnud end olevat teel Rhode Islandilt Maine'i «koolitusele».

«Te võite ette kujutada, et 11 relvastatud isikut seismas osariikidevahelisel maanteel kell kaks öösel automaatrelvadega teeb murelikuks ega ole kooskõlas Massachusettsi tulirelvaseadustega,» ütles Mason.

Tema sõnul oli relvaloata kahtlusalustel seadusest teistsugune arusaam.

«Ma mõistan seda vaatenurka,» lausus Mason. «Päeva lõpuks ei ole ma küll selle vaatenurgaga nõus, kuid mõistan, et see on olemas.»

Mehed keeldusid politsei sõnul algul relvi maha panemast ja võimude korraldusi täitmast, väites, et nad kuuluvad rühma, «mis ei tunnusta meie seadusi».

Politsei ja prokurörid töötavad selle nimel, et välja selgitada, milliseid süüdistusi rühma liikmetele saab esitada.

Ilmselt astuvad kahtlusalused teisipäeval Woburnis kohtu ette, ütles Middlesexi maakonna ringkonnaprokurör Marian Ryan.

Mason ütles, et rühma Rise of the Moors väidetav juht oli kinnitanud, et nad pole valitsusvastased.

«Ma arvan, et juurdlus annab meile parema ülevaate nende motivatsioonist ja ideoloogiast,» ütles Mason.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles