Filipiinidel kukkus alla sõjaväelennuk, 45 inimest sai surma

Copy
Lockheed C-130 Hercules. Foto on illustreeriv.
Lockheed C-130 Hercules. Foto on illustreeriv. Foto: MPI04/Capital Pictures / Scanpix

Filipiinide lõunaosas kukkus pühapäeval alla alla sõjaväelennuk, vähemalt 45 inimest sai surma ja mitukümmend vigastada, teatasid ametnikud.

Transpordilennuk C-130 Hercules, pardal 92 inimest, kukkus alla Jolo saare Sulu provintsis maandumiskatsel, ütles kaitseminister Delfin Lorenzana.

Relvajõudude ülem kindral Cirilito Sobejana ütles, et lennuk, mille pardal olid peamiselt sõjaväelased, kukkus alla, sest ei tabanud maandumisrada. Õnnetus juhtus kohaliku aja järgi kell 11.30.

"Päästjad on sündmuspaigal, me palvetame, et suudame rohkem elusid päästa," ütles Sobejana.

Hukkunute seas on 42 sõjaväelast ja kolm tsiviilisikut.

Rusudest välja toodud vigastatud toimetati 11. jalaväediviisi haiglasse, lisas ta.

Õhujõudude pressiesindaja kolonelleitnant Maynard Mariano ütles, et õnnetuse põhjust hakatakse uurima, kuid esialgu on tähtsamad päästetööd.

Reisijate hulgas oli palju äsja sõjaväe algõppe lõpetanuid, kes olid teel Mindanao saarelt Cagayan de Orost moslemi enamusega rahutule Jolo saarele terrorismiga võitlema.

Filipiinide lõunaosassa on paigutatud palju sõjaväge, sest seal tegutseb mitu mässulist rühmitust, teiste hulgas lunaraha eest pantvange võttev Abu Sayyaf.

Filipiinide õhujõud kasutavad lennukeid C-130 sõdurite ja varustuse transpordiks, aga ka humanitaar- ja katastroofiabi kohaletoimetamiseks.

Juunis kukkus öisel treeninglennul alla helikopter Black Hawk, kõik kuus pardal viibnud inimest said surma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles