Vahemerelt toodi kaldale 203 ebaseaduslikku sisserändajat

Copy
Migrandid Vahemerel.
Migrandid Vahemerel. Foto: Flavio Gasperini / SOS MEDITERRANE / HANDOUT

Vahemerelt toodi nädalavahetusel kaldale 203 ebaseaduslikku sisserändajat, teatas pühapäeval organisatsioon SOS Mediterranee, millele kuulub laev Ocean Viking.

Migrandid olid pärit Egiptusest, Gambiast, Liibüast, Lõuna-Sudaanist, Süüriast ja Tuneesiast ning nende seas oli 63 alaealist. Inimesed toodi merelt ära nelja operatsiooni käigus.

«Nad olid ära kulutanud kõik toidu- ja veevarud ning neli inimest tuli kanderaamidel alustelt evakueerida,» edastati teadaandes.

Sõjast räsitud Liibüa on üks peamisi transiitriike Aafrikast ja Lähis-Idast sõja ja vaesuse eest pagejatele. Inimkaubitsejad pakivad meeleheitel pered sageli nigelatesse kummipaatidesse, mis teevad Vahemere ületamise iseäranis eluohtlikuks. Viimastel aastatel on Euroopa Liit löönud käed Liibüa rannikuvalve ja teiste kohalike ühendustega, et ohtlikke mereületamisi tõkestada.

Aasta algusest on Vahemerel uppunud 889 Euroopasse pürginud ebaseaduslikku sisserändajat. Sel aastal on Liibüa kinnipidamiskeskustesse tagasi viidud üle 13 000 migrandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles