Leedu minister: migrantide telklinnak valmib vähem kui nädalaga (11)

BNS
Copy
Leedu siseminister Agnė Bilotaitė Pabrade telklinnakus.
Leedu siseminister Agnė Bilotaitė Pabrade telklinnakus. Foto: Lukas Balandis/Scanpix

Leedu siseministri Agnė Bilotaitė sõnul püstitatakse uus telklinnak seadusvastastele migrantidele kiiremini kui nädalaga.

«See peab valmima enne nädalat aega, praegu veel täpsustatakse kohta, seda valitakse lähtudes mõningatest asjaoludest, mis seonduvad vee, elektriga, et lihtsam oleks. Kuid me täiesti selgelt ei mõtle mingitest väga mugavatest oludest,» ütles Bilotaitė tänasel pressikonverentsil.

Ministri sõnul ei saa ta nimetada linnaku täpset asukohta ja kohtade arvu uutes telkides, kinnitades, et «meie naabrid ebasõbralikest riikidest kuulavad ja võivad valida sellest lähtudes oma strateegia.»

«Kuid see on tuhandeteni ulatuv arv, see telkinnak püstitatakse kindlasti ja saab valmis, päris kindlasti saab see tarastatud ja seda valvatakse,» ütles Bilotaitė.

Minister ütles, et see hakkab asuma eemal elamualadest, telkides tagatakse põhilised eluvajadused, ministeerium korraldab ka moodulmajade hanke.

Tänavu on Valgevenest Leetu jõudnud üle 1200 migrandi, 12,5 korda rohkem kui mullu. Leedu valitsus kuulutas sisserände tõttu välja eriolukorra.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles