Terras: Valgevene katsed Euroopat lõhestada ei kanna vilja (16)

BNS
Copy
Valgevenest saabunud illegaalid Pabrade laagris.
Valgevenest saabunud illegaalid Pabrade laagris. Foto: AP/Scanpix

Isamaa eurosaadiku Riho Terrase sõnul üritab Lukašenka illegaalsete immigrantide vooluga Leedu piiril Euroopat lõhestada, kuid Terrase hinnangul see vilja kandma ei hakka.

«Lukašenka peab mõistma, et selline häbiväärselt provokatiivne rünnak ühe Euroopa Liidu liikme vastu on rünnak kõikide liikmete vastu. Euroopa piirivalveorganisatsioon Frontex on juba reageerinud ja saadab lisajõude Leedu piirile,» ütles Terras.

Küll aga hoiatab ta, et taaskord ei tohi Euroopa Liidu tegevus piirduda ainult reageerimisega ja hukkamõistmisega.

«Me oleme võimelised selliste ootamatute olukordadega edukalt toime tulema, kuid me ei tohi olla kõigest need, kes reageerivad, vaid peame tegutsema, ennetama. Valgevenele tuleb karmilt vastata, sest Putin kindlasti jälgib väga tähelepanelikult seda, kuidas Euroopa praegu toimetab. Kui ta märkab mingisugustki nõrkust sellele provokatsioonile vastamises, siis ei tasu hiljem imestada, kui Balti riikidesse hakkab üle Venemaa piiri illegaalseid immigrante tulvama,» hoiatas Terras.

Euroopa Rahvapartei fraktsioon Euroopa Parlamendis, kuhu Terras kuulub juba algatas pöördumise, et Leedu piiril toimuv võetaks käesoleval täiskogu istungil käsile.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles