Hongkongi juht tõrjus tehnoloogiafirmade hirme privaatsusseaduse osas

BNS
Copy
Carrie Lam
Carrie Lam Foto: EPA/Scanpix

Hongkongi juhid lükkasid teisipäeval tagasi tehnoloogiaettevõtete Google'i, Facebooki ja Twitteri ja teiste hoiatuse, et nad võivad linnast lahkuda, kui seal asutakse rakendama uut privaatsusseadust.

Võimud on avalikustanud kava võtta sihikule eraeluliste või delikaatsete andmete kogumine ja avalikustamine Internetis.

Seaduseelnõu avar sõnastus on tehnoloogiafirmad ära ehmatanud, kuna nad pelgavad, et see annab võimaluse võtta platvormide kasutajate postitatud sisu pärast vastutusele tehnoloogiafirmad ja nende töötajad.

Aasia Internetikoalitsiooni kuuluvad Google, Facebook, Twitter, Linkedln ja Apple saatsid Hongkongi valitsusele sellesisulise pöördumise.

«Üksikisikutele suunatud sanktsioonide kehtestamine ei ole kooskõlas üleilmsete normide ja suundumustega,» märgitakse 25. juunil saadetud kirjas, mis tuli sel nädalal avalikuks.

«Ainus viis selliste sanktsioonide vältimiseks oleks tehnoloogiaettevõtetel hoiduda Hongkongis investeerimisest ja oma teenuste pakkumisest, jättes kõrvale Hongkongi ettevõtted ja tarbijad ning luues uusi kaubandustõkkeid,» öeldakse kirjas.

Hongkongi täitevvõimu juht Carrie Lam tõrjus teisipäeval neid hoiatusi.

Lam võrdles uusi andmeprivaatsuse norme riikliku julgeolekuseadusega, mille Peking eelmisel aastal Hongkongile poliitiliste eriarvamuste mahasurumiseks kehtestas.

Tema sõnul on julgeolekuseadust alusetult «laimatud ja häbistatud» ning nüüd kordub sama privaatsusseadusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles