Rongiliiklus Põhja-Rootsis seisab külma tõttu teist päeva

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Stockholm 3. veebruaril
Talvine Stockholm 3. veebruaril Foto: SCANPIX

Rongiliiklus Põhja-Rootsis seisab juba teist päeva ja seda kohati 36 miinuskraadini ulatuva käreda pakase tõttu.

Raudteefirma SJ pressiesindaja Anders Edgren tunnistas uudisteagentuurile TT, et ettevõte ei suuda reisijate turvalisust nii külmal ajal tagada. «Kõiges on süüdi külm. Rongid ei saa regulaarselt nö liinile minna,» lisas Edgren.

Rongiliiklus Luleå ja Narviki (Norra) vahel katkes eile. Raudteefirma tühistas tänaste öiste rongide liikluse Göteborgist ja Stockholmist Kirunasse ning Luleåsse.

«Rongid ei saa regulaarselt sõita ja evakueerimine võtaks liiga kaua aega. Need muutuvad kiiresti külmaks ja me ei suudaks reisijate turvalisust garanteerida,» selgitas Edgren.

Korralduse rongiliikluse peatamiseks Põhja-Rootsis tegi liiklusamet (Trafikverket) ja seda eelkõige käreda pakase tõttu.

Lisaks edastas liiklusamet autojuhtidele soovituse vältida pakase tõttu pikki sõite. Ebakindlad teeolud ja külm tuul on suurendanud õnnetustesse ja seega ummikustesse sattumise riski.

Neile aga, kes tõepoolest peavad sõitma minema, soovitab amet riietuda eriti soojalt, võtta kaasa süüa ja juua ning taskulamp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles