FOTO ⟩ Eesti lähistel liiguvad taas Vene tuumaallveelaevad (3)

Copy
Venemaa tuumaallveelaev Knjaz Vladimir
Venemaa tuumaallveelaev Knjaz Vladimir Foto: TASS/Scanpix

Läänemerele saabusid taas Venemaa mereväe tuumaallveelaevad, ristleja ja allveelaevahävitaja, mis peaksid kuu lõpus Peterburi mereväeparaadil osalema.

Venemaa Põhjalaevastiku teadaandes märgitakse, et kolm tuumaallveelaeva ja suured pealveelaevad liiguvad Koola poolsaarel asuvatest alalistest paiknemiskohtadest Läänemerele ning on parasjagu läbimas Taani väinu.

Sõjalaevad on jagatud mitmesse rühma ning esimesena sõitsid väinadest läbi tuumaallveelaev Orjol ning suur dessantlaev Pjotr Morgunov. Nende järel liiguvad tuumaallveelaev Knjaz Vladimir ja suur allveelaevahävitaja Vitseadmiral Kulakov. Neile omakorda järgnevad raketiristleja Maršal Kulakov ja tuumaallveelaev Vepr.

Viimasena sõidab Taani väinadest läbi diiselallveelaev Vladikavkaz.

Borei-A klassi kuuluv Knjaz Vladimir peaks olema varustatud 16 ballistilise raketiga Bulava. Seevastu Oscar II klassi tuumaallveelaeva Orjol relvastusse kuulub 72 tiibraketti P-800.

Taani mereväe teatel jälgitakse Vene sõjalaevade liikumist tähelepanelikult. Juhul kui need liiguvad ühe- või paarikaupa, pole neil vaja sellest Taani võimudele teatada. Kui aga koos sõidab kolm või rohkem sõjalaeva, tuleb sellest Taani võime informeerida.

Tänavu toimub Peterburi mereväeparaad 25. juulil.

Vene tuumaallveelaevad on Peterburi mereväeparaadil osalenud ka mitmel varasemal aastal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles