ÜLEVAADE ⟩ Kirik ärgitas radikaale Thbilisis vägivallatsema (6)

Stina Aava
, toimetaja
Copy
LGBT-liikumise vastased protestijad ründasid üleeile Thbilisis kohalikku seksuaalvähemuste marssi korraldavat organisatsiooni. 
LGBT-liikumise vastased protestijad ründasid üleeile Thbilisis kohalikku seksuaalvähemuste marssi korraldavat organisatsiooni. Foto: IRAKLI GEDENIDZE/REUTERS/Scanpix

Jumalasulaste õhutusel ja paremäärmuslaste tegutsemise tõttu võttis üleeilseks kavandatud seksuaalvähemuste marsi eel Thbilisis võimust vägivald, milles sai vigastada üle poolesaja inimese.

Gruusia pealinna tuiksoonel Rustaveli avenüül kogunesid juba enne marssi LGBT+ (lesbide, geide, biseksuaalsete ja transsooliste inimeste ning teiste seksuaal- ja soovähemuste esindajate) festivali Thbilisi Pride vastaselt meelestatud radikaalid, kes peksid ja pussitasid inimesi.

Võrdõiguslikkusevastased eemaldasid Thbilisi Pride’i kontorilt vikerkaarelipu, nagu ka vanalt parlamendihoonelt Euroopa Liidu lipu, asendades selle ristiga. Vikerkaarelipp põletati demonstratiivselt tänaval ning lehvitati nii uut kui ka vana Gruusia riigilippu.

Vägivalla Thbilisis mõistsid hukka nii Euroopa Parlamendi liikmed, USA välisministeeriumi pressiesindaja, inimõigusühenduse Amnesty International peasekretär, organisatsioon Piirideta Reporterid kui ka kümnete riikide saatkonnad.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles