Vaidlus geide ja kristlike väärtuste üle jõudis europarlamenti

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Tšehhist Euroopa Komisjoni asepresident Věra Jourová pidas arutelu lõpuks vajalikuks rõhutada, et see polnud sihitud ei poola ega ungari rahva vastu.
Tšehhist Euroopa Komisjoni asepresident Věra Jourová pidas arutelu lõpuks vajalikuks rõhutada, et see polnud sihitud ei poola ega ungari rahva vastu. Foto: Johanna Geron/AFP/Scanpix

Euroopa Komisjoni väärtuste ja läbipaistvuse valdkonna asepresident Věra Jourová oli eile hommikul europarlamendis Poola ja Ungari õigusriigi debati avasõnu öeldes hillitsetud.

Tšehhi voliniku kõnes polnud jälgegi eelmises komisjonis sama teemaringiga tegelenud hollandlase Frans Timmermansi teravast keelest. Nii tema kui ka järgmiste kõnelejate sõnavõttudes jäi Poola sel korral selgelt tagaplaanile ja põhiküsimuseks kujunes Ungari vastne lastekaitseseadus.

Jourová sõnul diskrimineerib ungarlaste seadus inimesi nende seksuaalse orientatsiooni põhjal ja läheb seega vastuollu ELi alusdokumentidega. «Laste kaitsmine pedofiilide eest on vaieldamatult kõigi eesmärk,» kinnitas ta. «Kuid see pole põhjendus vähemuste õigusi rikkuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles