India kabinetipuhastuse käigus astus tagasi 12 ministrit

Copy
Narendra Modi.
Narendra Modi. Foto: Amit Dave

Indias astus kolmapäeval tagasi 12 ministrit, teiste seas tervishoiuminister, keskkonnaminister ja haridusminister, kinnitas presidendiamet.

Ministrite tagasiastumine on osa peaminister Narendra Modi suurtest ümberkorraldustest riiki tabanud laastava koroonapuhangu järel ning osariikides toimuvate valimiste eel.

Tervishoiuminister Harsh Vardha sai kriitikalaine osaliseks koroonaviirusesse nakatumiste hüppelise kasvuga seoses aprillis ja maikuus. Riigi tervishoiusüsteem sattus suure surve alla ning mitmel pool oli puudu haiglakohtadest ja ravimitest.

Justiits- ja infotehnoloogiaminister Ravi Shankar Prasad on viimastel kuudel pidanud vihast vaidlust välismaiste sotsiaalmeediaettevõtetega. Prasad on nõudnud firmadelt India seaduste järgmist ja tema ministeerium on andnud loa muuta sotsiaalmeediale kohandatavaid reegleid, et tuvastada India julgeolekut või avalikku korda ähvardavate postituste allikaid.

Ametist lahkusid teiste tähtsamate hulgas ka rasketööstuse minister Prakash Javadekar ja haridusminister Ramesh Pokhriyal Nishank.

Modi uude valitsusse tuli mitukümmend uut ministrit, sest nende arv kerkis ümberkorraldustega 77-ni, kui varem oli neid 52.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles