Clinton lubab Süüria sanktsioone karmistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton.
USA välisminister Hillary Clinton. Foto: SCANPIX

USA välisminister Hillary Clinton lubas pühapäeval karmistada sanktsioone Süüria režiimi vastu, et sundida seda lõpetama valitsusvastaste rahutuste mahasurumist.

«Töötame piirkondlike ja riiklike Süüria-vastaste sanktsioonide ja olemasolevate tugevdamise nimel,» rääkis Clinton kiirvisiidil Bulgaariasse. «Neid rakendatakse täiel määral, et teha lõpp rahavoogudele ja relvatarnetele, mis selle režiimi sõjamasinat käigus hoiavad.»

Kommenteerides Venemaa ja Hiina laupäevast otsust panna veto Süüria vägivalda hukkamõistvale ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonile, nimetas USA välisminister seda «farsiks».

Lääne- ja araabia riigid on väljendanud Moskva ja Pekingi käitumise pärast pahameelt. Resolutsiooni poolt hääletasid kõik peale Venemaa ja Hiina ning selles avaldati toetust Araabia Liiga plaanile, millega Süüria president Bashar al-Assad loobuks võimust, valitsusväed pöörduksid tagasi kasarmutesse ja algaks üleminek demokraatiale.

Süüria rahutustes on alates eelmise aasta märtsist inimõigusrühmituste hinnangul hukkunud üle 6000 inimese.  Vägivald on ägenenud ja andnud alust karta kodusõja puhkemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles