Eesti politseiüksus alustab tööd Leedu-Valgevene piiril (4)

BNS
Copy
Kuigi massilise sisserände puhul on esimene reageerija PPA, toob suure hulga inimeste vastuvõtmine koormuse ka sotsiaalvaldkonnale ja kohalikule omavalitsusele, märgib PPA peadirektori asetäitja piirvalve alal Egert Belitšev.
Foto on illustratiivne.
Kuigi massilise sisserände puhul on esimene reageerija PPA, toob suure hulga inimeste vastuvõtmine koormuse ka sotsiaalvaldkonnale ja kohalikule omavalitsusele, märgib PPA peadirektori asetäitja piirvalve alal Egert Belitšev. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Kümme Eesti politseiüksuse ESTPOL5 liiget ühinesid Leedu piirivalvuritega, kellega hakkatakse valvama piiri Valgevenega.

Nad hakkavad tööle piirilõigus, mille eest vastutab Druskininkai piiripunkt, teatas reedel Leedu piirivalve.

Eestlased hakkavad tegelema piirilõigu õhuseirega ning sisserändajate ajutise elukoha turvamisega, samuti avaliku korra tagamisega.

ESTPOL5, mis saadeti Leetu kuuks ajaks, ühineb ka Leedu piirivalve patrullidega.

Politsei- ja piirivalveamet saatis kolmapäeval Leetu ESTPOL5 politseiüksuse, et aidata tõkestada massilist ebaregulaarset sisserännet Leedu-Valgevene piiril.

Leedus on tänavu peetud kinni enam kui 1500 ebaregulaarset sisserändajat, mida on peaaegu 20 korda rohkem kui 2020. aasta jooksul.

Leedu piirivalve on tugevdanud selle tõttu oma piiri Valgevenega. Leedu on mobiliseerinud piirivalve tõhustamiseks ka avaliku julgeolekuteenistuse, Küttide Liidu ning teised institutsioonid. Riiki toetab nüüd ka Euroopa piirivalveagentuur Frontex.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles