Venezuela julgeolekujõud lõid lahingut relvastatud jõukudega (1)

Copy
Venezuela julgeolekujõud Caracases patrullimas.
Venezuela julgeolekujõud Caracases patrullimas. Foto: AP/Scanpix

Venezuela julgeolekujõud sisenesid eile nelja Caracase vaesesse linnaossa, et teha lõpp kaks päeva väldanud lahingule relvastatud jõukudega, mis on nõudnud mitme inimese elu, edastas uudisteagentuuri AFP ajakirjanik.

«Me kontrollime piirkonda, kuid seal võivad veel olla mõned snaiprid,» lausus üks politseinik.

Mingeid ametlikke numbreid vägivalla ohvrite kohta ei ole teatatud, kuid kohaliku meedia andmeil on gangsterite ja politseinike vahel kolmapäeval lahvatanud tulevahetustes surma saanud kümmekond inimest, neist osa kõrvalseisjad.

Neljapäeval kuulutasid võimud tagaotsitavaks vägivallaga seotud jõugujuhid, kelle eest lubatakse preemiaks kuni 500 000 dollarit.

Siseminister Carmen Melendez säutsus Twitteris, et politsei on asunud lammutama «terrorismi külvavaid kuritegelikke struktuure».

Valitsuse sõnul on vägivalla taga opositsiooni väidetav plaan president Nicolas Maduro destabiliseerimiseks.

Operatsioonis osales umbes 800 julgeolekujõudude liiget, kes otsisid läbi jalakäijaid ja kodusid, konfiskeerisid autosid, mootorrattaid ja tünne diisliga, mis arvati kuuluvat jõukudele.

Venezuela on üks maailma vägivaldsemaid riike.

Mullu registreeriti seal 12 000 vägivaldset surma, mis teeb 45,6 juhtu 100 000 elaniku kohta. See on maailma keskmisest seitse korda kõrgem näitaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles