Tokyos teatati olümpia eel kahe kuu nakatumisrekordist

Copy
Olümpia vastane meeleavaldus Tokyos.
Olümpia vastane meeleavaldus Tokyos. Foto: ZUMA Wire / Scanpix

Tokyos tuvastati 950 uut koroonaviiruse juhtu, mis on viimase kahe kuu suurim ööpäevane nakkuste arv, teatas täna valitsus.

Eile lisandus 822 nakkusjuhtu. Peaminister Yoshihide Suga kuulutas neljapäeval pealinnas välja eriolukorra, et ohjeldada haiguspuhangut enne 23. juulil algavaid olümpiamänge.

Valitsus plaanis algul leebemaid meetmeid, kuid oli sunnitud otsustama eriolukorra kasuks, kui Tokyo piirkonnas hakkas levima nakkavam delta tüvi.

Ekspertide sõnul võib nakatumine tõusta loetud nädalate jooksul tuhandetesse, kuivõrd inimesed reisivad suvepuhkuste ajal rohkem ringi ja olümpia on ligimeelitanud ka rohkem välismaiseid külastajaid.

Olümpiaametnikud otsustasid Tokyo piirkonnas võistlustele pealtvaatajaid mitte lubada, samas lubades piiratud osavõttu mujal Jaapanis. See plaan varises aga kokku, kui Hokkaido ja Fukushima teatasid, et ka nemad jätavad pealtvaatajad mängudest eemale.

Ehkki Jaapan on vaktsineerimist viimasel ajal hoogustanud, on täielikult vaktsineeritud ainult 16,8 protsenti elanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles