Londoni politsei palub Inglismaa fännidel finaalmänguks mitte koguneda

Copy
Inglismaa lipud Downing Street 10 juures.
Inglismaa lipud Downing Street 10 juures. Foto: AFP / Scanpix

Londoni politsei hoiatas Inglismaa fänne suurkogunemiste eest Briti pealinnas jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalmängu ajal, kuna riigis kehtivad endiselt viirusepiirangud

Politsei teatel jõustatakse reegleid, mis peaks tühistatama 19. juulil, «proportsionaalselt ja asjakohaselt». Inimestel, kellel pole finaalmängule piletit või baaris broneeringut paluti Wembley staadioni kandist eemale hoida.

«Ma ärgitan inimesi suurtes hulkades mitte kogunema,» ütles politsei asekomissar Laurance Taylor enne Inglismaa meestekoondise esmakordset jõudmist mõne suurturniiri finaali rohkem kui poole sajandi jooksul.

«Kui teil ei ole piletit matšile, fännialale või teil pole pubis, baaris või klubis broneeringut, on minu sõnum teile selge: palun ärge tulge Londonisse, te võite mängust ilma jääda.»

Wembley staadionile peaks homseks finaalmänguks saabuma umbes 65 000 pealtvaatajat.

Mõnes Inglismaa külas ja linnas on loodud finaali vaatamiseks ka suhtlusvahemaaga fännialad, sealhulgas Londoni Trafalgari väljakul.

Inimestega täituvad eeldatavasti ka pubid ja baarid, mille täituvust on koroonaviiruse tõttu piiratud.

Ehkki peaminister Boris Johnson on andnud märku, et kavatseb viimased piirangud veidi rohkem kui nädala pärast tühistada, on nakatumus delta tüve tõttu taas tõusul.

Johnsoni sõnul on edukas vaktsineerimiskampaania vähendanud haiglaravil patsientide ja surmade arvu. Vähemalt ühe doosi on saanud pea 87 protsenti täiskasvanutest, mõlemad doosid umbes kaks kolmandikku.

Politsei rõhutas, et piirangutest tuleb praegu kinni pidada hoolimata sündmuse tähtsusest.

«Londonis on endiselt tervishoiukriis,» ütles Taylor. «Kehtivad valitsuse eeskirjad ja me palume inimestel neid järgida ja suhtlusvahemaad hoida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles