FOTO Gruusias suri LGBT-vastastelt peksa saanud teleoperaator (3)

Copy
Meeleavaldus Thbilisis hiljutistel protestidel kannatada saanute toetuseks.
Meeleavaldus Thbilisis hiljutistel protestidel kannatada saanute toetuseks. Foto: Reuters/ScanPix

Gruusias suri telejaama TV Pirveli operaator Aleksandr Laškarava, kelle LGBT marsi vastased nädala alguses Thbilisis läbi peksid.

Laškarava viidi 5. juulil Thbilisis haiglasse. TV Priveli uudisteosakonna juhi Nodar Meladze sõnul olid tal tugevad valud, mida põhjustasid näoluude murrud.

Ajakirjandus teatas pühapäeval, et Laškarava suri 8. juulil oma kodus.

Tema surma asjaolude selgitamiseks on algatatud kriminaalasi ning siseministeeriumi pühapäeval tehtud avalduse kohaselt seisab ees kohtumeditsiiniline ekspertiis.

Kohalik ajakirjanik jagas sotsiaalmeedias fotot pekstud ajakirjanikust ja viitas  kahjutundega, et Laškarava tegi vaid oma tööd.

Varem teatas ministeerium, et mitu kahtlusalust on TV Priveli ajakirjaniku ja operaatori ründamise pärast kinni peetud.

Thbilisis ründas 5. juulil ajakirjanikke agressiivne rahvahulk, kes ei olnud rahul LGBT marsi korraldamisega. Marss jäeti ära, kuid üle 50 meediatöötaja sai kokkupõrgetes viga.

Piirideta Ajakirjanikud (RSF) mõistis rünnakud hukka, öeldes, et ajakirjanikud said «püsivaid vigastusi, sealhulgas peapõrutusi, keemilisi põletusi ja käeluumurde».

Rahvusvaheline vabaühendus leidis, et valitsus on süüdi passiivsuses ning politsei ei tulnud ajakirjanike kaitsmisega toime.

Õigusaktivistid on pühapäeva õhtuks välja kuulutanud protestimeeleavalduse, kus nõutakse peaminister Irakli Garibašvili tagasiastumist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles