Saksamaal võideldakse läbipõlemisega riiklikul tasemel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa tööminister Ursula von der Leyen
Saksamaa tööminister Ursula von der Leyen Foto: SCANPIX

Saksa valitsus nõuab firmadelt ja organisatsioonidelt efektiivsemat tegutsemist ületöötamisest tingitud väsimusega võitlemisel ja läbipõlemise ennetamisel.

Saksamaa tööminister Ursula von der Leyen sõnas, et tööväsimus ja sellega kaasnev tekitab aastas 8 – 10 miljardi euro suurust kahju, edastab Reuters.

Tööalaseid uuringuid tegeva uurimisorganisatsiooni WldO andmetel oli möödunud aastal kümme protsenti haiguslehele jäämistest põhjustatud tööst tingitud psüühilisest pingest.

«Kiirus ja stress kasvavad. Inimesed põlevad läbi osalt tööst, teisalt aga pereprobleemidest tingitud stressi tõttu,» lausus WldO asejuht Helmut Schröder.

Minister von der Leyen käivitas programmi, millega püütakse läbipõlemist ennetada.

Eelkõige rakendatakse seda programmi suurfirmade puhul, kus töötajate stress ja läbipõlemine on kõige suurem.

Seadusi ei kavatseta karmistada, vaid neid täiendatakse selliselt, et firmad ei saa töötajatega seotud probleemidele enam läbi sõrmede vaadata.

Von der Leyeni sõnul tekitavad läbipõlemist näiteks töö rutiinsus, liigne kiirustamine, nõrk juhtmine, solidaarsuse puudumine, avatud kontorid, liiga kõrged nõudmised töötajatele ning nõudmine olla kättesaadav ööpäev läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles