INTERVJUU Briti suursaadik: Euroopa Liit on kindlasti Eesti jaoks õige asi

Stina Aava
, toimetaja
Copy
Ühendkuningriigi suursaadik Eestis Ross Allen. FOTO: Tairo Lutter
Ühendkuningriigi suursaadik Eestis Ross Allen. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Tankid, tehnoloogia ja turbiinid ehk kaitsekoostöö, tehnoloogiaalane koostöö ja kliimaküsimused on nädal aega tagasi volikirja üleandmise järel ametlikult Ühendkuningriigi suursaadikuna Eestis tööd alustanud Ross Alleni sõnul tema kodumaa peamised huvid Eestis.

Tööalaste edusammude saavutamise kõrval kavatseb viimase aasta jooksul usinalt eesti keelt õppinud suursaadik leida aega ka Eesti avastamiseks, tuues välja, et kohaliku elu mõistmiseks on oluline jõuda väiksematesse kohtadesse.

Nii teile kui ka eelmisele suursaadikule on Eesti olnud esimeseks suursaadiku positsiooniks. Miks on see nii korraldatud?

See on juhus. Näiteks on mul kolleeg, kes on varsti tulemas Riiga. Ta alustab paari nädala pärast seal suursaadikuna ning see on tema viies lähetus suursaadikuna. See võiks sama hästi siin juhtuda, see on lihtsalt kokkusattumus.

Milline on olnud teie karjäär enne Eestisse lähetamist?

Liitusin Suurbritannia välisministeeriumiga põhimõtteliselt pärast ülikooli ning olen töötanud erinevates kohtades üle maailma. Olen teinud tööd Lähis-Idas, viibinud Jordaanias, õppinud araabia keelt, töötanud Jeruusalemmas, töötanud Washington DCs ning viimati töötasin New Yorgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles