Blinkeni sõnul peaks Kuuba liider oma rahvast kuulama

BNS
Copy
USA välisminister Antony Blinken.
USA välisminister Antony Blinken. Foto: POOL/REUTERS

USA välisminister Antony Blinken ütles esmaspäeval, et Kuuba liider teeb vea, kui süüdistab puhkenud meeleavaldustes Ühendriike ja ei kuula selle asemel oma rahvast.

«Kuuba režiimi jaoks oleks raske viga tõlgendada saare kümnetes linnades toimunud proteste USA tegevuse tagajärjena,» ütles Blinken.

Kuuba president Miguel Díaz-Canel süüdistas esmaspäeval Ühendriike «majandusliku lämmatamise poliitikas, et õhutada riigis sotsiaalseid rahutusi». Süüdistus järgnes pühapäeval aset leidnud harukordsetele valitsusvastastele protestidele.

Díaz-Canel ütles telepöördumises, et tema valitsus on püüdnud «astuda vastu ja ületada» arvukaid raskusi, mida on põhjustanud USA aastakümneid kestnud sanktsioonid kommunistliku saareriigi vastu.

Euroopa Liidu (EL) välispoliitikajuht Josep Borrell ärgitas esmaspäeval samuti Kuuba võime rahumeelsete valitsusevastaste meeleavalduste lubamisele ja meeleavaldajate kaebuste kuulda võtmisele.

«Ma tahaksin kutsuda sealset valitsust rahumeelsete meeleavalduste lubamisele ja demonstrantide väljendatud rahulolematuse kuulda võtmisele,» ütles Borrell pärast EL-i välisministrite kohtumist Brüsselis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles