Ühendriikide lääneosas ja Kanadas möllavad maastikupõlengud

Copy
Kaader Plumase põlengualalt.
Kaader Plumase põlengualalt. Foto: Noah Berger

Ühendriikide lääneosas ja Kanadas möllavad kümned suured maastikupõlengud, sealsamas jätkub ka kuumalaine, teatasid esmaspäeval meediakanalid.

Ühendriikides laastab kahjutuli peamiselt lääneosariikide nagu Oregoni, California ja Arizona alasid. Kanadas on suurimad probleemid Briti Columbia provintsis.

USA tuletõrjeametid on siiski teatanud teatavatest edusammudest kahjutule ohjeldamisel ja meteoroloogid prognoosivad regioonis äärmuslike temperatuuride järkjärgulist langust.

USA riikliku meteoroloogiainstituudi (NWS) Los Angelese haru teatas samas, et pärast esmaspäeva hakkab temperatuur küll mõnevõrra langema, kuid leevendus võib olla lühike. Nädalavahetuseks prognoositakse taas kõrgeid temperatuure.

Tulekahjud on sundinud inimesi evakueeruma paljudes piirkondades, kus on hajutatud kodusid. Täheldatud on põlenud elumaju ja muid ehitisi, kuid kogukahju on alles hindamisel.

Kaks suurimat tulekahju lõõmavad Californias kirdeosas ja Oregoni lõunaosas, kust suits levib teistesse osariikidesse.

Evakueerimiskorralduse sai enam kui 3000 elanikku Californias asuvates Lasseni ja Plumase maakondades ning Nevada osariigis paiknevas Washoe maakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles