Sydney koroonapiirangud jäävad jõusse veel vähemalt kaheks nädalaks (1)

Copy
Politsei valvamas Sydney kortermaja, mille elanikel on koroonajuhtude tõttu keelatud väljuda.
Politsei valvamas Sydney kortermaja, mille elanikel on koroonajuhtude tõttu keelatud väljuda. Foto: MICK TSIKAS / EPA / Scanpix

Sydney viiele miljonile elanikule kehtivad koroonapiirangud jäävad jõusse veel vähemalt kaheks nädalaks, teatas kolmapäeval Austraalia Uus-Lõuna-Walesi osariigi peaminister Gladys Berejiklian.

Austraalia suurim linn püüab saada kontrolli alla koroonaviiruse delta tüvega seotud nakkuspuhangut. Viimase ööpäevaga tuvastati 97 uut nakatumist.

«Selle ütlemine teeb alati haiget, kuid me vajame lukustuse pikendamist, veel vähemalt kahe nädala võrra,» ütles Berejiklian.

Koroonameetmed pidid kehtima Sydneys 16. juulini, kuid nüüd lükkub nende tühistamine edasi vähemalt 30. juulini.

Enamikul Sydney elanikest on lubatud lahkuda kodust sportimiseks, hädapäraseks ostlemiseks, tööl käimiseks või tervisega seotud põhjustel, kuid koolid on suletud ja inimesi julgustatakse püsima kodus.

Mõned piirkonnad on aga rangemate piirangute all, seal hulgas üks Bondi kortermaja, kus tuvastati üheksa nakatumist.

Teisipäeval valvas politsei hoone esi- ja tagakülge, et takistada elanike lahkumist.

Berejiklian ei välistanud võimalust, et nakkuste arvu suurenemisel võidakse rakendada karmimaid ülelinnalisi piiranguid.

Austraalia värskeim koroonapuhang algas juuni keskel ning on sestpeale kasvanud 864 juhtumini. Intensiivravi vajab praegu 20 inimest ja kaks on Covid-19 tõttu surnud.

Austraalia on hoidnud oma piirid praktiliselt suletuna alates 2020. aasta märtsist ning ei kavatse avada neid enne selle aasta lõppu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles