Briti luurejuht kutsus valvsusele välisohtude suhtes

Copy
MI5 peakorter Londonis.
MI5 peakorter Londonis. Foto: Wikipedia.org

Suurbritannia sisejulgeolekuteenistuse MI5 juht Ken McCallum teatas kolmapäeval, et rahvas peab nüüd vaenulike riikide varjatud tegevuse suhtes olema sama tähelepanelik, kui terrorismiohtude suhtes.

McCallumi hoiatusel on vale arvata, et teised riigid kujutavad endast ohtu vaid Ühendkuningriigi valitsusele, organisatsioonidele või kõrgetasemelistele isikutele.

«Viimase viie aasta jooksul oleme näinud üle 10 000 varjatud lähenemise välismaiste spioonide poolt tavalistele inimestele Suurbritannias ja katseid nendega manipuleerida,» ütles McCallum aastakõnes.

«Me näeme Ühendkuningriigi hiilgavaid ülikoole ja teadlasi, kelle avastused varastatakse või need kopeeritakse. Näeme ettevõtteid, mis on kokku vajunud eeliste kaotamisel, mille rajamiseks on nad aastaid vaeva näinud,» ütles luurejuht.

«Võimaluse olemasolul ühendavad vaenulikud välisjõud lühisesse Suurbritannia uuringud või investeeringud. See toimub ulatuslikult. Ja see mõjutab meid kõiki ehk töökohti, avalikke teenuseid ja riigi tulevikku,» jätkas McCallum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles