Iraan nimetas USA süüdistusi inimröövi kavandamises alusetuks (1)

Copy
Alinejad Masih näitab läbi akna teda turvama sadetud politseimasinat.
Alinejad Masih näitab läbi akna teda turvama sadetud politseimasinat. Foto: TWITTER/@ALINEJADMASIH

Iraan mõistis kolmapäeval alusetu ja absurdsena hukka USA justiitsministeeriumi süüdistuse, et neli Iraani luureagenti kavatsesid Ühendriikides röövida Iraani päritolu naisajakirjaniku ja toimetada ta Venezuela kaudu kodumaale.

«USA vaen Iraani vastu pole saladuseks ja see uus süüdistus on täiesti alusetu ja absurdne,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Said Khatibzadeh kommenteerides ajakirjanik Masih Alinejadi röövimise plaani.

«See pole esimene kord, kui USA tegeleb selliste Hollywoodi stsenaariumide väljamõtlemisega,» lisas Khatibzadeh.

USA kohus mõistis teisipäeval neli Iraani kodanikku tagaselja süüdi vandenõus toimetada New Yorgis baseeruv ajakirjanik ja inimõigusaktivist Ühendriikidest Iraani, teatas justiitsministeerium.

Ajakirjanik ja aktivist Alinejad, kes asutas liikumise, mis julgustab naisi hidžaabe mitte kandma, andis Twitteris mõista, et ta oli kavandatud vandenõu sihtmärk.

Süüdistatavad on üks Iraani luureohvitser ja veel kolm Iraani luurevõrgustiku arvatavat liiget.

Vandenõu oli osa suuremast plaanist toimetada kolm inimest Kanadas ja viies inimene Suurbritannias Iraani. Vandenõu sihtmärkideks olnud inimeste isikuid ei avalikustatud.

Süüdistuse kohaselt olid kõik kõnealused isikud kriitilised Iraani režiimi suhtes.

Tagaotsitava Iraani luureohvitseri nimi on Alireza Shavaroghi Farahani. Ülejäänud kolm Iraani kodanikku on Mahmoud Khazein, Kiya Sadeghi ja Omid Noori.

Kui süüdistatavad tabatakse, võib neid oodata eluaegne vangistus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles