Briti tervishoiuministri armuloo uurijad konfiskeerisid arvuteid

Copy
Briti endine tervishoiuminister Matt Hancock
Briti endine tervishoiuminister Matt Hancock Foto: AFP / Scanpix

Briti infovoliniku büroo tegi tervishoiuministri koroonareegleid rikkuva suudluse ajakirjandusse lekitamist uurides täna läbiotsimise kahes kodus ja võttis kaasa arvuteid.

Tervishoiuminister Matt Hancock pani juunis ameti maha paljastuste tõttu, mis näitasid, et ta rikkus armuloo ajal nõunik Gina Coladangeloga koroonapiiranguid.

Abielumehest ministri armuloo tegi avalikuks ajaleht The Sun, avaldades Hancocki ametiruumides asuva kaameraga võetud fotod.

Infovoliniku büroo uurib juhtumit kui potentsiaalset andmekaitseseaduse rikkumist. Büroo sõnul väidab tervishoiuministeeriumi kaameratega varustav ettevõte Emcor Group, et pildid võeti süsteemist tema teadmata.

The Suni toimetaja Victoria Newtoni sõnul sai leht salvestuse «vihaselt vilepuhujalt».

Uurimise huvides konfiskeeriti läbiotsimisel kahest Lõuna-Inglismaa kodust personaalarvutiseadmeid ja muud elektroonikat.

Üle aasta Suurbritannia pandeemiavastast võitlust juhtinud Hancock on üks paljudest ametiisikutest, keda on süüdistatud nende endi kehtestatud piirangute rikkumises.

Opositsioonierakonnad nõudsid Hancocki tagasiastumist pärast seda, kui ajaleht avaldas turvakaamera fotod, millelt on näha Hancocki 6. mail oma kabinetis suhtlusvahemaa reegleid rikkudes nõunikuga suudlemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles