Pulitzeriga pärjatud Reutersi fotograaf sai Afganistanis surma

Copy
Reutersi fotograaf Danish Siddiqui kajastas Afganistani valitsusvägede operatsiooni Talibani vastu Kandahari provintsis.
Reutersi fotograaf Danish Siddiqui kajastas Afganistani valitsusvägede operatsiooni Talibani vastu Kandahari provintsis. Foto: Danish Siddiqui / Reuters / Scanpix

Reutersi fotograaf Danish Siddiqui sai Pakistani piiripunkti lähedal käivaid Afganistani valitsusvägede ja Talibani lahinguid kajastades surma, teatas reedel agentuur Afganistani armeekomandörile viidates.

Afganistani väed püüavad võtta tagasi Spin Boldaki piiripunkti, mille Taliban mõne päeva eest vallutas.

Indiast pärit Siddiqui oli töötanud sellest nädalast Kandaharis Afganistani eriüksuste juures. Tema ja üks Afganistani ohvitser said surma Talibani risttules, ütles komandör.

«Ootame täiendavat infot, teeme koostööd piirkonna võimudega,» ütles Reutersi president Michael Friedenberg ja peatoimetaja Alessandra Galloni.

Reutersi teatel tuli Siddiquilt varem sõnum, et ta sai lahingut kajastades käsivarde haavata. Talle anti arstiabi ja ta oli toibumas, kui Talibani võitlejad hakkasid Spin Boldakist taanduma.

Uudisteagentuuri sõnul ei suuda nad esialgu juhtunu üksikasju kontrollida.

Siddiqui kuulus meeskonda, kes sai 2018. aastal rohingja põgenikekriisi dokumenteerimise eest Pulitzeri preemia.

Ta töötas Reutersis alates 2010. aastast, pildistas Afganistani ja Iraagi sõda, rohingja põgenikekriisi, Hongkongi meeleavaldusi ja Nepali maavärinaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles